PVV Enschede: spoeddebat vanwege straatterreur door criminele hangjongeren

De PVV maakt zich ontzettend veel zorgen over de veiligheid van de inwoners van Enschede. Afgelopen week is er een schietincident geweest op de Lintveldebrink en wordt onze fractie overspoeld met vragen en zorgen omtrent de veiligheid van onze inwoners. O.a. in de buurt van het Muziekkwartier en de wijk Zuid zijn er grote problemen met hangjongeren, keiharde criminaliteit, wordt er op grote schaal drugs gedeald, verstoppen ze zich in trappenhuizen en kunnen mensen niet meer veilig over straat.

Het beeld leeft dat deze gemeenteraad geen idee heeft van de ernst van de situatie. Er zijn inwoners die de deur niet meer uit durven doordat groepen van 30 mensen de straat terroriseren. De PVV wil dat dit probleem opgelost gaat worden. Enschede moet haar tanden laten zien en de burgemeester moet alles in zijn macht doen om het straatterreur te stoppen.

“De tijd van stilzitten is voorbij, we moeten dit straattuig keihard aanpakken en de veiligheid van onze inwoners weer voorop zetten” – aldus PVV fractievoorzitter Jan Willem Elferink.

De PVV vindt daarom dat de agenda van de gemeenteraad op de schop moet.
Elferink vervolgt: “de enige manier om z.s.m. met een oplossing te komen is door het aanvragen van een spoeddebat. We hebben dit verzoek ingediend en de overige partijen gevraagd om steun”.